LUNCH

Serveras 10.00 - 14.30 helgfria vardagar.
Dryck, bröd, sallad och kaffe ingår.

130 kr

* efter 13:00 pensionärsrabatt (115kr)

Vecka 47

MÅNDAG 21 NOVEMBER

  • Parmesanrullad fläsk ytterfilé med potatisstomp, amarettosås, samt basilika och citronkräm. GF, LF.
  • Stekt strömming med potatismos, skirat dillsmör och lingonsylt.
  • Feta och spenatfylld kyckling med gratinerad purjolöksrissoto, örtig tomatsås och morotstzatziki. GF.
  • Vegetarisk: Grönsaksbiffar med gratinerad purjolöksrissoto, tomatsås och morotstzatziki.

TISDAG 22 NOVEMBER

  • Mix talrik med pulled beef, kyckling, bondkorv med idaho potatis, bbqsås, coleslaw, majskräm och vitlökstortilla. GF, LF.
  • Fiskgratäng med skaldjursås, broccolimos, limedressing, räkor och friterad purjolök. GF, LF.
  • Raggmunk med stekt sidfläsk, lingonsylt och syrad äppelkräm.
  • Vegetarisk: Raggmunk med haloumi, lingonsylt, honung, sesamfrön, syrad äppel och tzatziki.

ONSDAG 23 NOVEMBER

  • Hemlagade köttbullar med potatismos, gräddsås, lingonsylt och inlagd gurka. LF.
  • Panko panerad torsk med stekt ris, mango chutneykräm, och citrondressing. LF.
  • Stekt kyckling. Drumsticks med patates jiahni (ugnsbakade potatis med feta, oliver, tomater, persilja och olivolja) tzatziki och auberginekrokett.
  • Vegetarisk: Auberginekroketter med ugnsbakade potatis med feta, oliver, tomater, olivolja, persilja och tzatziki.

TORSDAG 24 NOVEMBER

  • Mozzarella och soltorkad tomatfylld schnitzel med stekt potatis, amaronesky och basilika kräm.
  • Paella med musslor, räkor, fiskfile, oliver, pimjentos, saffran, ärtor, majs och limeaioli. GF, LF.
  • Grekisk kyckling soppa med ris, morötter, selleri, oregano, ostkrutonger serveras med pannkaka med sylt, grädde samt färska jordgubbar.
  • Vegetarisk: Grönsakssoppa med ris, morötter, selleri, oregano, ostkrutonger serveras med pannkaka med sylt, grädde samt färsk jordgubbar.

FREDAG 25 NOVEMBER

  • Souvlaki på kyckling lårfilé, paprika, lök serveras med ugnsbakad potatis, kopanisti (fetaostdipp), pitabröd, rödkålssallad, örtig tomatsås.
  • Bouillabaisse, sydfransk soppa med aioli, vitlöksbröd, musslor, lax, torsk, saffran, grädde, fänkål och handskalade räkor. LF.
  • Pytt i panna med korv, biff, lök, fläsk, stekt ägg, dijon senap och rödbetor. GF, LF.
  • Vegetarisk: Grönsaksyouvetsi (rissonipasta) med tomatsås, zucchini, paprika, lök, aubergine serveras med kikärtsbiffar och rödbetshummus. LF.

Vecka 48

MÅNDAG 28 NOVEMBER

  • Bifteki (kalvfärsbiff) med patates fournou, mavrodafnisås samt fetaost och tomatkroketter.
  • Pankopanerad rödspätta med västkuströra, smörslungade kokt potatis, citrondressing och dill.
  • Cajunkyckling med potatis och rotfruktspytt, chilimajo och chimichurri sallad med campari tomater. LF, GF.
  • Vegetarisk: Tomatbiffar med potatis och rotfruktspytt och chilimajo.

TISDAG 29 NOVEMBER

  • Biff bourguignon med krossade potatis, rödvinsås, timjan, champinjoner, bacon och persilja. GF, LF.
  • Ugnsbakad kummel med morötter, purjolök serveras med sandefjordssås och saffransris.
  • Raggmunk med stekt sidfläsk, lingonsylt och syrad äppelkräm.
  • Vegetarisk: Raggmunk med haloumi, lingonsylt, honung, sesamfrön och tzatziki.

ONSDAG 30 NOVEMBER

  • Wallenbergare med gräddsås, lingonsylt samt inlagd gurka. LF.
  • Fish and chips med remouladsås, pommes och citronettdressing.
  • Haloumifylld kyckling med tomatsås serveras med vitkålsrissoto, tzatziki och färsk persilja. GF.
  • Vegetarisk: Vitkålsrissoto med grönsaksjärpar, tomatsås, tzatziki och färsk persilja.

TORSDAG 1 DECEMBER

  • Schnitzel med tärnade potatis, rosmarinsås, picklad rättika och dragonmajo. LF.
  • Stekt torsk med blomkålsmos, limesås och parmesankräm. LF.
  • Kokkinisto på högrev med paprika, lök, zucchini, aubergine serveras med linsris, rödbetstzatziki och friterad persilja. GF.
  • Vegetarisk: Mozzarellakroketter med tärnade potatis, tomatsås och picklad rättika.

FREDAG 2 DECEMBER

  • Gyros på fläsk med friterad potatis, tomatsås, tzatziki, lök, persilja, rödkålssallad och pita bröd.
  • Bouillabaisse,sydfransk fiskgryta med aioli, vitlöksbröd, saffran, grädde, fänkållax, torsk, musslor och handskalade räkor. LF.
  • Nasi goreng med kyckling, ris, oliver, vitkål, morötter, räkor, curry, paprika, serveras med stekt ägg och mango kräm. GF, LF.
  • Vegetarisk: Grönsaksburgare med chilimajo, pommes, syltlök och chimichurri. LF

VARDAGSMENY
Vegansk: Grönsaksburgare med chilimajo, pommes, syltlök och chimichurri. LF

GÄLLER ALLA VARDAGAR

GREKISK sallad med tomat, gurka, paprika, rödlök, feta, oliver
130 kr

HALLOUMI sallad med grönsaker, päron, honung och valnötter.
130 kr

Getost sallad, rödbetor, sparris, apelsin, tomatmarmelad, sojabönor och sesam.
130 kr

HÄLSOTALLRIK – Kyckling med quinoa och linser, körsbärstomater med fetaost, rödbetor, sojabönor, rostade pumpafrön, päron, apelsin, tzatziki.
130 kr

MOUSAKAS – Traditionell grekisk rätt, gratinerad aubergine och zucchini, skivad potatis, nötfärs & béchamelsås.
150 kr

SCAMPI på spett med sallad, körsbärstomater, bacon, parmesan och vitlöksdressing
165 kr

GF = Glutenfri          LF = Laktosfri

ÖPPETTIDER

Måndag – Lördag
16:00 – 00:00

Söndag
16:00 – 23:00

LUNCH
Måndag – Fredag
10:00 – 14:30

KONTAKTUPPGIFTER

Valhallavägen 131 – Stockholm
 
08-66 44 228
 
info@kouzina.se