LUNCH

Serveras 10.00 - 14.30 helgfria vardagar.
Dryck, bröd, sallad och kaffe ingår.

130 kr

* efter 13:00 pensionärsrabatt (115kr)

Vecka 49

MÅNDAG 5 DECEMBER

  • Souztoukakia (kalvfärsjärpar) i örtig tomatsås med antzem pilaff, friterad zucchini och aubergine samt riven hårdost och tzatziki.
  • Lätt panerad kummelfile med kryddig gårdssås krossad potatis, paprikakräm och bräserad fänkål. LF.
  • Kycklingfile med mozzarella och nduja, timjanrostad potatis, sidfläsk och salviasås. GF.
  • Vegetarisk; Feta och spenatbiffar med antzem pilaf, örtig tomatsås och tzatziki.

TISDAG 6 DECEMBER

  • Porterstek med potatisstomp, gräddig skysås, ugnsrostade grönsaker och granatäppelkräm samt friterad grönkål. GF.LF.
  • Havets wallenbergare med hummersås, potatismos, saffrans aioli och dillmarinerade räkor. LF.
  • Raggmunk med stekt sidfläsk, lingonsylt och syrad äppelkräm.
  • Vegetarisk: Raggmunk med haloumi, lingonsylt, honung, sesamfrön och tzatziki.

ONSDAG 7 DECEMBER

  • Wallenbergare med potatismos, rårörda lingon, gräddsås och inlagd gurka. LF.
  • Örtöverbakad kolja på bädd av rostade rotfrukter med beurre blancsås och pepparrotssmör. GF.
  • Kokkinisto på kyckling med champinjoner, syltlök, paprika, zucchini, aubergine, serveras med kikärtsris och fetaostkräm. GF.
  • Vegetarisk: Auberginekroketter med kikärtsris, rostade rotfrukter och fetaostkräm.

TORSDAG 8 DECEMBER

  • Mozzarella och skinkafylld schnitzel med stekt potatis, madeirasås och picklad zucchini.
  • Stekt torsk med citron och bönris, varm dillsås och balsamico marinerade gula betor. LF.
  • Grekisk köttsoppa på högrev med potatis, morötter, selleri, palsternacka, grovmalen svart peppar, krutonger, serveras med pannkaka med sylt, grädde och färska jordgubbar.
  • Vegetarisk: Rödbetsbiffar med citron och bönris, picklad zucchini och hummus. LF.

FREDAG 9 DECEMBER

  • Kycklingburgare med friterad potatis, chilimajonnäs, amerikansk coleslaw och syrliga äpplen.
  • Bouillabaisse, sydfrans fiskgryta med aioli, vitlöksbröd, lax, torsk, saffran, fänkål, grädde, musslor och handskalade räkor. LF.
  • Viltskav med potatismos, grädde, champinjoner, enbär, lök, persilja och svartvinbärscele. GF, LF.
  • Vegetarisk: Burgundisk gryta med grönsaker, champinjoner, syltlök, paprika, zucchini, serveras med bulgur pilaff och saffransaioli. GF.

Vecka 48

MÅNDAG 28 NOVEMBER

  • Bifteki (kalvfärsbiff) med patates fournou, mavrodafnisås samt fetaost och tomatkroketter.
  • Pankopanerad rödspätta med västkuströra, smörslungade kokt potatis, citrondressing och dill.
  • Cajunkyckling med potatis och rotfruktspytt, chilimajo och chimichurri sallad med campari tomater. LF, GF.
  • Vegetarisk: Tomatbiffar med potatis och rotfruktspytt och chilimajo.

TISDAG 29 NOVEMBER

  • Biff bourguignon med krossade potatis, rödvinsås, timjan, champinjoner, bacon och persilja. GF, LF.
  • Ugnsbakad kummel med morötter, purjolök serveras med sandefjordssås och saffransris.
  • Raggmunk med stekt sidfläsk, lingonsylt och syrad äppelkräm.
  • Vegetarisk: Raggmunk med haloumi, lingonsylt, honung, sesamfrön och tzatziki.

ONSDAG 30 NOVEMBER

  • Wallenbergare med gräddsås, lingonsylt samt inlagd gurka. LF.
  • Fish and chips med remouladsås, pommes och citronettdressing.
  • Haloumifylld kyckling med tomatsås serveras med vitkålsrissoto, tzatziki och färsk persilja. GF.
  • Vegetarisk: Vitkålsrissoto med grönsaksjärpar, tomatsås, tzatziki och färsk persilja.

TORSDAG 1 DECEMBER

  • Schnitzel med tärnade potatis, rosmarinsås, picklad rättika och dragonmajo. LF.
  • Stekt torsk med blomkålsmos, limesås och parmesankräm. LF.
  • Kokkinisto på högrev med paprika, lök, zucchini, aubergine serveras med linsris, rödbetstzatziki och friterad persilja. GF.
  • Vegetarisk: Mozzarellakroketter med tärnade potatis, tomatsås och picklad rättika.

FREDAG 2 DECEMBER

  • Gyros på fläsk med friterad potatis, tomatsås, tzatziki, lök, persilja, rödkålssallad och pita bröd.
  • Bouillabaisse,sydfransk fiskgryta med aioli, vitlöksbröd, saffran, grädde, fänkållax, torsk, musslor och handskalade räkor. LF.
  • Nasi goreng med kyckling, ris, oliver, vitkål, morötter, räkor, curry, paprika, serveras med stekt ägg och mango kräm. GF, LF.
  • Vegetarisk: Grönsaksburgare med chilimajo, pommes, syltlök och chimichurri. LF

VARDAGSMENY
Vegansk: Burgundisk gryta med grönsaker, champinjoner, syltlök, paprika, zucchini, serveras med bulgur pilaff och saffransaioli. GF.

GÄLLER ALLA VARDAGAR

GREKISK sallad med tomat, gurka, paprika, rödlök, feta, oliver
130 kr

HALLOUMI sallad med grönsaker, päron, honung och valnötter.
130 kr

Getost sallad, rödbetor, sparris, apelsin, tomatmarmelad, sojabönor och sesam.
130 kr

HÄLSOTALLRIK – Kyckling med quinoa och linser, körsbärstomater med fetaost, rödbetor, sojabönor, rostade pumpafrön, päron, apelsin, tzatziki.
130 kr

MOUSAKAS – Traditionell grekisk rätt, gratinerad aubergine och zucchini, skivad potatis, nötfärs & béchamelsås.
150 kr

SCAMPI på spett med sallad, körsbärstomater, bacon, parmesan och vitlöksdressing
165 kr

GF = Glutenfri          LF = Laktosfri

ÖPPETTIDER

Måndag – Lördag
16:00 – 00:00

Söndag
16:00 – 23:00

LUNCH
Måndag – Fredag
10:00 – 14:30

KONTAKTUPPGIFTER

Valhallavägen 131 – Stockholm
 
08-66 44 228
 
info@kouzina.se