LUNCH

Serveras 10.00 - 14.30 helgfria vardagar.
Dryck, bröd, sallad och kaffe ingår.

130 kr

* efter 13:00 pensionärsrabatt (115kr)

Vecka 13

MÅNDAG 27 MARS

  • Fläskfilé black and white serveras med potatisterrine, rödvinsås, bearnaisesås samt rostade grönsaker (paprika, lök, purjolök.) GF.
  • Dillsmörfylld strömmingsflundra serveras med rotselleri och potatismos, skirat smör, lingonsylt, gräslök och citron.
  • Kyckling gyros serveras med friterad potatis, örtig tomatsås, rödkålssallad, tzatziki, pitabröd samt persilja och rödlök.
  • Vegetarisk: Aubergine och feta kroketter med örtig tomatsås, rotselleri och potatismos och tzatziki.

TISDAG 28 MARS

  • Pankopanerad kycklingfilé fylld med fetaost och spenat serveras med rosmarin kryddade potatis klyftor, metaxasås och soltorkadtomat kräm.
  • Pocherad kungsflundra serveras med saffransås, grönsaksris samt purjolöks och räksallad. GF, LF.
  • Raggmunk med stekt sidfläsk, lingonsylt och syrad äpplekräm.
  • Vegetarisk: Raggmunk med haloumi, lingonsylt, honung, sesamfrön och tzatziki.

ONSDAG 29 MARS

  • Wallenbergare med potatismos, brunsås, rårörda lingon och inlagd gurka. LF.
  • Pesto överbakad lax med krossade färskpotatis, stregasås och citruskräm. GF.
  • Kleftiko (gryta) på fläskkarre, grekisk bondkorv, fetaost serveras med ugnsbakade potatis, paprika, lök, vitlök, tomat, vitvin, färsk riven hårdost och kopanisti. GF.
  • Vegetarisk: Morotsbiffar med tärnade potatis och rotfrukter, tomatsås och kopanisti (fårostdipp).

TORSDAG 30 MARS

  • Schnitzel serveras med potatisgratäng, pepparsås, syrade rotfrukter och kronärtskockskräm. LF.
  • Stekt kummel serveras  med sparris veloute, kikärts och linsris samt örtkräm. LF.
  • Högrevssoppa med potatis, moröter, seleri, krutonger serveras med pannkaka, sylt, grädde och färska jordgubbar.
  • Vegetarisk: Grönsaks och potatis veloute med krutonger, pannkaka, sylt, grädde och färska jordgubbar.

FREDAG 31 MARS

  • Fetaostfylld bifteki serveras med timjan och vitlöks rostade potatis, tzatziki och rödvinsås.
  • Bouillabaisse, sydfransk fisk gryta med aioli, vitlöksbröd, lax, torsk, saffran, grädde, musslor och handskalade räkor. LF.
  • Kycklingwok med jasminris, bamboskot, paprika, lök, majs, morötter, zucchini, kokosmjölk och sweet chilisås. GF, LF.
  • Vegetarisk: Spenat och purjolöks kritharoto (rissoni) med tomatsås serveras med rödbetsbiffar och lime kräm. LF.
VARDAGSMENY
Vegansk: Spenat och purjolöks kritharoto (rissoni) med tomatsås serveras med rödbetsbiffar och lime kräm. LF.

GÄLLER ALLA VARDAGAR

GREKISK sallad med tomat, gurka, paprika, rödlök, feta, oliver
130 kr

HALLOUMI sallad med grönsaker, päron, honung och valnötter.
130 kr

Getost sallad, rödbetor, sparris, apelsin, tomatmarmelad, sojabönor och sesam.
130 kr

HÄLSOTALLRIK – Kyckling med quinoa och linser, körsbärstomater med fetaost, rödbetor, sojabönor, rostade pumpafrön, päron, apelsin, tzatziki.
130 kr

MOUSAKAS – Traditionell grekisk rätt, gratinerad aubergine och zucchini, skivad potatis, nötfärs & béchamelsås.
150 kr

SCAMPI på spett med sallad, körsbärstomater, bacon, parmesan och vitlöksdressing
165 kr

GF = Glutenfri          LF = Laktosfri

ÖPPETTIDER

Måndag – Lördag
16:00 – 00:00

Söndag
16:00 – 23:00

LUNCH
Måndag – Fredag
10:00 – 14:30

KONTAKTUPPGIFTER

Valhallavägen 131 – Stockholm
 
08-66 44 228
 
info@kouzina.se