AVSMAKNINGSMENY
RODOS
(minst 2 pers.)
Skordopsoma, tzatziki, kopanisti, grekisk sallad, filodegsinbakad fetaost, halloumi.
Kalvfärsbiffar, kycklingspett, fetaostfylld fläsksilé, bondkorv, frästa legymer, skivad friterad potatis.
Baklava, chokladtryffel, vaniljglass, bär.
445 kr per person
SAMOS
(minst 2 pers.)
Skordopsoma, tzatziki, kopanisti, tarama, grekisk sallad, filodegsinbakad fetaost, halloumi.
Scampi, kalamari, carpaccio lavraki, kroketter.
Lammracks med rödvinssås, Angus Biff med örtig vitlökssmör, frästa legymer, skivad friterad potatis.
Baklava, chokladtryffel, vaniljglass, bär.
565 kr per person
FÖRRÄTTER / SHARING
-
Skordopsoma 55 kr
Rostad pita & frasiga vitlöksbröd
-
Elies 65 kr
Stora svarta & gröna oliver
-
Fava Santorinis 72 kr
Ärtröra med karameliserad rödlök
-
Tzatziki 72 kr
Yoghurtdipp
-
Kopanisti 72 kr
Fetaostdipp
-
Tarama 72 kr
Fiskromdipp med forellrom
-
ALLA FYRA DIPPAR 138 kr
-
-
Feta 125 kr
Filodegsinbakad fetaost serveras med sesamfrön, tomatmarmelad och oliver.
-
Halloumi 125 kr
Cyperns pärla! Grillad getost serveras på ruccolabädd, toppad med aprikosmarmelad och citrus.
-
Saganaki 125 kr
Smakrik kryddig kefalotyri, serveras varm i en gjutpanna, toppad med honung, grillad tomat, granatäpplen och citron.
-
Scampi 158 kr
Grillad scampi med mango och rostad chilisås samt färska äpplen och granatäpplen.
-
Cheesecake dakos 128 kr
Krämiga medelhavsostar, kretansk skorpa, kalamataoliver, karameliserade körsbärstomater och basilika.
-
Kalamari 142 kr
Friterade små bläckfiskar serveras på ruccolabädd, granatäpple, citrus och dillskum.
-
Octapus 136 kr
Grillad bläckfisk, santorinis ärtröra, karameliserad rödlök och friterad kapris.
-
Carpaccio lavraki 145 kr
Havsabborre, wakame, forellrom, syrad fänkål och granatäppledressing.
-
Grekisk Sallad 118 kr Liten / 178 kr Stor
Bondsallad gjord på tomat, paprika, gurka, kapris, rödlök, fetaost, oliver.
-
Melitzana 128 kr
Rostad aubergine, färskost, körsbärstomater, pistagenötter, basilika, medelhavsdressing
-
Kroketter 132 kr
Grönsaks & quinoa kroketter på bädd av mynta och citruskräm.
KÖTTRÄTTER
-
Bifteki 235 kr
Fetaostfylld kalvfärsbiff, frästa legymer, rödvinsås, tzatziki och skivad friterad potatis.
-
Souvlaki 245 kr
Grillad fläskfilé på spett, frästa legymer, tzatziki, pitabröd och skivad friterad potatis.
-
Kotopoulo Kyprou 238 kr
Halloumi och basilikafylld kycklingfilé, risotto, kryddig tomatsås och rostat parmesanflarn.
-
Mousakas 225 kr
Traditionell grekisk rätt, gratinerad aubergine och zucchini, skivad potatis, nötfärs & béchamelsås.
-
Paidakia 325 kr
Grillade lammracks, frästa legymer, rödvinsås, tzatziki, vitlökssmör och skivad friterad potatis.
-
Kouzinas Burgare 215 kr
Högrev, smällt fetaost, romansallad, tomat, olivtapenad, röd coleslaw, tzatziki och pommes.
-
Black Angus Biff 200g - 325kr / 300g - 395kr
Grillad biff serveras med bearnaisesås, smokey majo och pommes.
-
Pikilia (2 pers.) 620 kr
Angus biff, fetaostfylld kalvfärsbiff, souvlaki, kretansk bondkorv och lammracks serveras med frästa grönsaker, tzatziki och skivad friterad potatis.
-
Arni 315 kr
Grillad lammfilé, serveras med rostade rödbetor, färskpotatis, getost, babyspenat och en gräddig samossås.
FISKRÄTTER
-
Mesogios 315 kr
Färsk fjällröding, tigerräkor, kalamari, musslor, pilgrimsmussla, blandsallad med körsbärstomater, jordgubbar, granatäpple.
-
Röding 278 kr
Färsk fjällröding, rotselleripuré, shitakesvamp, legymer, buerre blanc sås, ceviche dressing.
-
Garides 285 kr
Tigerräkor med vitlöksdoftad örttomatsalsa, smält fetaost på het panna med grönsaker och risotto.
VEGETARISKA RÄTTER
-
Kouzinas 225 kr
Halloumi, grekisk sallad, röror, dolmar, rödbetor, krokett, rostade grönsaker, skivad friterad potatis.
-
Aubergine 228 kr
Grönsaksfylld aubergine som är fetaost gratinerad, serveras med friterade potatisklyftor, fänkål och en örtig tomatsås.
-
Risotto (vegansk) 222 kr
Risotto med shiitakesvamp, betor, sojabönor, quinoa krokett, sparris, myntayoghurt, basilika dressing.
-
Halloumi Sallad 232 kr
Blandade salladsprimörer med stekt haloumi, päron, valnötter, honung, granatäpple, kvittenmarmelad och citrusdressing.
BARNMENY
-
Bifteki 125 kr
Kalvfärsbiff med tzatziki, grönsaker och pommes
-
Souvlaki 125 kr
Fläskfilé på spett med tzatziki, grönsaker och pommes
-
Burgare 125 kr
Liten burgare med ketchup och pommes
-
Kotopoulo 125 kr
Kycklingfilé på spett med tzatziki, grönsaker och pommes.
-
Fish and chips 125 kr
Friterad fisk med grönsaker, pommes och aioli.
DESSERTER
-
Baklava 98 kr
Hemmagjord grekisk bakelse bestående av filodeg, valnötter, kanel och äppelkompott, serveras med vaniljglass.
-
Sorbet 98 kr
Hemlagad limesorbet på bädd av honungsmelonsås, bär och kakhatt.
-
Troufes 48 kr
Kouzinas chokladtryffel (Baileys)
-
Créme Brulée 99 kr
Smak av masticha toppad med färska bär.
-
Sokolata 110 kr
Chokladfondant serveras med myntamarinerade jordgubbar samt blåbärsglass.
-
Pagoto 110 kr
Vaniljglass, chokladglass, blåbärsglass, maränger, hallon, strössel och chokladcigarr.
Efterrätts paket
Efterrätts paket
110 kr
KAFFE / TE
-
Affogato 52 kr
espresso med vaniljglass
-
Frappé med vaniljglass 58 kr
-
Kaffe 35 kr
-
Espresso enkel 30 kr
-
Espresso dubbel 38 kr
-
Macchiato enkel 32 kr
-
Macchiato dubbel 40 kr
-
Cappuccino 40 kr
-
Latte 40 kr
-
Grekiskt kaffe 50 kr
-
Te 35 kr
KAFFE DRINKAR
med After Eight choklad
-
Irish coffee 4cl 105 kr - 6cl 145 kr
-
Bailey’s coffee 4cl 105 kr - 6cl 145 kr
-
Likör 43 4cl 105 kr - 6cl 145 kr
-
Kouzinas 4cl 105 kr - 6cl 145 kr
Rom, Tia Maria
DESSERTVIN
-
Limnios Vin Doux 15 kr/cl
Eldig och aromatisk druvkaraktär med smeksam sötma.
-
Domini Veneti Recioto 15 kr/cl
Djupt fruktig, läcker doft med bittersöt och kryddig ton, inslag av mörka bär, plommon och russin.

ÖPPETTIDER
Måndag – Lördag
16:00 – 00:00
Söndag
16:00 – 23:00
LUNCH
Måndag – Fredag
10:00 – 14:30